Met de TENSOR Series, heeft Adam een nieuwe benchmark in high-end luidsprekers gelanceerd met betrekking tot authenticiteit en precisie van de muziekweergave. De engineering voortgang van deze luidsprekers is gebaseerd op uitgebreide ervaringen en ontwikkelingen in de professionele studio monitoren: ADAM monitoren kunnen gevonden worden in sommige van de meest beroemde en prestigieuze studio's over de hele wereld. Tensor luidsprekers combineert alle technische innovaties van Adam, exclusieve gebruik van hoogwaardige materialen, en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid in de productie. Het doel is te komen tot een nieuw niveau van het ervaren van muziek.

Na de presentatie van de vloerstaande luidsprekers Alpha, Beta en Gamma, die een sensatie hebben veroorzaakt onder experts en liefhebbers, is de serie nu uitgebreid met twee compactere monitors, center en een subwoofer. De twee compacte Tensors Delta en Epsilon zijn ontworpen voor zowel high-class stereo en meerkanaals weergave. Voor het realiseren van alle soorten van multichannel-toepassingen, is de center en de subwoofer ontwikkeld.Een compleet nieuw concept ligt in het hart van de Tensor High-End-serie. Tal van nieuwe benaderingen en technische ontwikkelingen laat deze luidspreker ongekende prestaties leveren: de precisie en harmonie van alle frequentiebanden staan garant voor een ongeëvenaarde ervaring van de muziekweergave.

Een gloednieuwe functie gevonden in de actieve Tensor sprekers is de A / B versterker, die is ontworpen door ADAM om perfect aanvulling te geven op de X-ART tweeter. Deze versterker zorgt ervoor dat een van de opvallende kenmerken van de tweeter, de frequentiebereik tot 50kHz, kan worden gerealiseerd zonder beperkingen. Alle modellen kunnen geleverd worden actief of semi-actief (dwz alleen de bas wordt aangedreven door de interne versterkers).