Hieronder zijn een aantal voorkomende vragen te vinden, buiten uiteraard de FAQ pagina van de Schiit Audio website zelf.

- Hoe kan ik bestellen ??

bestellen kunt u op onze  Schiit website

- Waarom zijn de Schiit prijzen lager op Schiit.com ??

Deze prijzen zijn voor landen waar Schiit geen importeur heeft. Deze klanten moeten zelfstandig het vervoer naar hun land van herkomst voldoen, douane en afhandelingsrechten betalen en de eigen BTW. In landen waar een Schiit importeur is gevestigd worden deze kosten gedragen door de importeur. Overigens, komt het veelvuldig voor dat in de USA waar andere wet- en regelgeving van toepassing is, de prijzen flink verschillen.

- wordt bij de prijs het USD teken gewoon omgewisseld naar een EURO ??

NEE, daar kunnen wij kort over zijn dat is niet het geval, sterker nog u bent zelfs goedkoper uit in het geval u rechtstreeks had kunnen bestellen. Hieronder een uitleg:

Op de Schiit website geeft men al aan dat belastingen etc, in elk land ook betaald moeten worden en voor rekening van de klant zelf. Deze kosten zijn bij Sonority uiteraard niet meer van toepassing zijn, aangezien deze door Sonority al zijn gedragen.  Laat ik even een voorbeeld nemen als product, de Bifrost zonder USB;

349 USD Schiit prijs op de website
+ 55 USD verzendkosten (minimale kosten)
------------+
404 USD totaal, bij 1,30 euro (wisselkoers gemiddeld) maakt 310 euro. Echter bent u bij invoer  BTW verschuldigd en moet hier dan ook 21% btw bij opgeteld worden, daarmee en komt de prijs op 375 euro totaal incl. btw. Tevens 3% douanerechten aangezien het bestelde bedrag 150 euro of meer betreft, is 9 euro totaal.

Zo ziet u dat u een voordeel heeft van minimaal 35 euro.

In bovenstaande berekening is er nog geen rekening gehouden met inklarings- en afhandelingskosten die u moet betalen aan het post- of koeriersbedrijf., wat varieert tussen de 10 a 30 euro en daarmee is uw voordeel al gauw 45 a 60 euro totaal, aangezien in het geval directe bestelling mogelijk was de Schiit Bifrost minimaal 400 euro zou kosten.

De prijzen die wij hebben neergezet zijn verder prijzen die door Schiit als richtlijn zijn neergezet en hiervoor ontvangt u dan ook lokaal garantie afwikkeling voor.  Ik hoop dat u hiermee inziet dat de prijzen niet zomaar klakkeloos worden gewijzigd maar in de lijn van Schiit zelf. Bovendien zijn de prijzen in andere landen waar een Schiit Importeur is veelal hoger, uiteraard ook vanwege lokale wisselkoersen en btw.

- Prijs Magni of Modi berekening...

Schiit prijs 99 USD + 42 USD minimale verzendkosten = 109 euro omgerekend x 21% btw = 131 euro

Sonority prijs is 119 euro, zodat u ziet dat de Sonority geen Shit prijs is maar een Schiit prijs;-)

- Verzint u de berekeningen of kan ik dit ergens terugvinden?

nee hoor, dit kan gewoon teruggevonden worden bij de Belastingdienst via deze link;

klanten die zeggen, ja maar onder een bepaald bedrag betaal ik geen btw etc. Dat klopt maar de bestelling moet dan een waarde minder dan 22 euro zijn. Daarboven en tot 150 euro betaald u omzetbelasting en boven de 150 euro gaat u ook douanerechten betalen.

- Garantie, waar moet ik terecht?

U koopt uw product bij Sonority en de garantie wordt dan ook afgewikkeld conform het Nederlands consumentenrecht. Uw voordeel, uw product niet wekenlang kwijt en hoge kosten heen en weer retourzending naar de USA in het geval er een defect zou voorkomen aan uw product.

- wat kost verzenden?

De producten worden alle gratis verstuurd binnen Nederland en Belgie, uitgezonden Magni, Modi, Loki, Vali en accessoires waar 6 euro in rekening wordt gebracht!!! Bij gebundelde producten betaald u uiteraard eenmalig 6 euro of boven een bedrag van 250 euro is gratis verzenden.