Antwerpen Beeld en Geluid 2010

Hieronder het verslag van AudioVideo2day en daarna wat fotos uit eigen hand. Er werd niets aan het toeval overgelaten door Sonority audio voor hun eerste audioshow op Belgische bodem. Zaal Van Eyck 3, één van de grootste beschikbare zalen werd geboekt om hun productenportefeuille aan het Belgische publiek voor te stellen.

antwerpen_show_46antwerpen_show_46antwerpen_show_47

Zij demonstreerde met een actief luidsprekersysteem dat iedere toehoorder moest overtuigen dat dit systeem maar met één doel voor ogen ontworpen werd: muziek in al zijn puurheid te voorschijn toveren en luisteraars kippenvel momenten bezorgen. De set die dit doel moest realiseren was opgebouwd uit volgende componenten: YBA Passion 400 cd-speler met aparte voeding (3.750 euro),YBA Passion 400 voorversterker met aparte voeding (4.750 euro).

antwerpen_show_42antwerpen_show_41antwerpen_show_40

YBA apparatuur, ontsproten in het brein van Yves Bernard André, staat voor de klassieke Franse benadering van de muziekweergave. Het is te zeggen: de spotlights op het middengebied. Deze stonden netjes op het VTI Audiorack (399 euro). Alle elektronica en luidsprekers werden door middel van verschillende Argentum Acoustics Mythos RCA interlinks (350 euro) en Argentum Acoustics Mythos XLR luidsprekerbekabeling (550 euro) met elkaar verbonden. Een aandachtige lezer zal al hebben opgemerkt dat een eindversterker ontbreekt in deze set-up. Aangezien de ADAM speakers van het actieve type zijn is deze volledig overbodig. ADAM is van huis uit een fabrikant van studiomonitoren en dit verklaard hun liefde voor actieve luidsprekers. Op basis van hun eigen transducer (zet energie om van de ene soort in de andere) technologie, een verdere ontwikkeling van Oskar Heil's beroemde "Air Motion Transformer", ontwerpt en bouwt ADAM Audio een breed scala van studiomonitoren, variërend van kleine nearfield tot de grootste belangrijkste monitoren. Met deze ervaring opgedaan in de professionele audiowereld, bouwt ADAM Audio een home luidsprekers lijn gebaseerd op deze superieure technologieën en vakmanschap. Het absolute topmodel , de ADAM Tensor Alpha werd vanwege zijn exorbitant gewicht thuis gelaten. In het verleden heb ik dit prijsbeest reeds kunnen beluisteren op de VAD Show en kan alleen maar beamen dat hij terecht tot high end speaker van het jaar werd verkozen in 2009.

antwerpen_show_8antwerpen_show_13antwerpen_show_16

In plaats daarvan namen de ADAM Tensor Beta, een actieve vloerstaander, 5x250w met een prijskaartje van 23.400 euro per paar, de ADAM Tensor Delta, tevens een actieve monitor, 3x250w en 8.400 euro per paar en als laatste de A5, een actieve monitor van 680 euro per paar, de honneurs waar. Deze lilliputter zette meermaals de aanwezige luisteraars in de zaal op het verkeerde been met zijn prestaties. De set gaf geen krimp, ongeacht het genre van muziek dat er werd gespeeld. Klassiek, Jazz, Pop... elke bit op het polycarbonate schijfje vloeide er moeiteloos uit en hield de aandacht van de luisteraar in de demoruimte vast. Straf wat deze broers van Sonority audio bereiken: met een set zonder de ultieme wereldmerken een sound van wereldklasse neerzetten. Men had niet enkel demomateriaal meegenomen uit Den Haag maar ook een aantal interessante items om statisch voor te stellen aan het publiek. Helemaal vooraan in de zaal kon je kennis maken met de accessoires en kabels van de Canadese fabrikant Argentum Acoustics.

 

Helemaal achteraan in de ruimte stonden nog enkele andere telgen uit het ADAM geslacht opgesteld: ADAM HM2 passief (1.500 euro/paar), ADAM Sw260 subwoofer (1.000 euro), ADAM Column MKIII active versie (6.800 euro/paar), ADAM Tensor Gamma actieve versie (13.600 euro/paar).

 

Dit vertrouwde me een van de broers na afloop van de show toe: "Ik moet zeggen, het was voor ons de eerste deelname aan de show Beeld & Geluid Antwerpen en zeker een geslaagde, dus wat dat betreft hebben jullie het goed voor elkaar en een compliment waard. Een gezellige drukte met een goede sfeer en de ruimte om de sets goed te kunnen laten beluisteren/bezichtigen aan het publiek. Voor herhaling vatbaar